ZIUA BATALIONULUI NAVE TRECERI FLUVIALE “DANUBIUS”

Marți, 02.08.2022, în portul militar Brăila s-a desfășurat ceremonialul militar prilejuit de sărbătorirea zilei Batalionului Nave Treceri Fluviale “Danubius”, care la 1 august a.c. a împlinit 27 de ani de când funcționează ca unitate de sine stătătoare.

Activitatea a fost condusă de către comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, colonel Călin Sorin. La activitate au participat ca invitați comandanții unităților din garnizoana Brăila, cadre militare în activitate din comandamentul Bg. 10 Ge., comandantul B. 96 Ge. București, mr. Șerban Dănuț-Adrian și cadre militare în rezervă și retragere, dintre care amintim pe gl.bg.r. Ionescu Vasile (fost comandant al Bg. 10 Ge.).

Din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu “General Constantin N. Hârjeu” au participat: col.rtr. Mocan Ioan, președintele Asociației, col.rtr. Gargaz Marian și gl.bg.dr.r. Soare Gheorghe (Filiala Brăila a ACMRRAGe).

Cu acest prilej, col.rtr. Mocan Ioan, președintele Asociației a adresat felicitări militarilor unității sărbătorite pentru rezultatele obținute în procesul de instruire în cei 27 de ani de existență și a acordat comandantului acesteia, mr. Ferencz Cristian, medalia “General Constantin N. Hârjeu”, distincție reprezentativă a asociației. Deasemenea col.rtr. Gargaz Marian a prezentat un scurt istoric a batalionului, din momentul înființării ca subunitate a Regimentului 2 Pontonieri “Eftimie Croitoru” și până la acest moment.