Activități Decembrie 2016

  • 01 Decembrie, în baza Ordinului ministrului Apărării Naționale nr. M.P. 1758 / 22.11.2016, lt.col.rz. Ciobanu Ilie / București și lt.col.rz. Mihai Niculai / filiala Brăila au fost avansați la gradul de colonel în retragere.
  • 09 – 11 Decembrie, grupul format din col.rtr. Zaharcu Steluța, d-na Druțu Alecsandra, d-na Șerban Steluța și col.rz. Patrichi Emil, membri activi ai Asociației noastre, au participat, la invitația d-lui Ioan Paul Mărginean – președintele Asociației Țara Iancului – iubirea mea, la cea de-a IX-a ediție a Serbărilor – Concurs de colinde “Veniți la Țebea, veniți să colindați cu noi, pentru străbuni, eroi și pentru voi”.

Tradiționalul eveniment s-a desfășurat în ziua de 10 Decembrie la biserica ortodoxă cu tricolor Adormirea Maicii Domnului din localitatea Țebea, jud. Hunedoara. Concursul propriu-zis de colinde a fost precedat de un ceremonial comemorativ la mormântul lui Avram Iancu, unde în prezența unei numeroase asistențe au fost depuse coroane de flori din partea Consiliului Județean Hunedoara, a A.C.M.R.R.A.G. și a Primăriei loc. Baia de Criș.

Programul membrilor Asociației noastre a inclus și vizitarea unor obiective istorice și turistice semnificative din zonă, și anume: Panteonul Moților (Cimitirul Eroilor) din Țebea, Casa Muzeu “Avram Iancu din Baia de Criș, Casa Memorială Crișan și Mănăstirea Crișan din satul Crișan / com. Ribița și Muzeul Aurului din Brad.