SĂRBĂTORIREA ZILEI PONTONIERILOR ÎN MUNICIPIUL TURNU MĂGURELE

Duminică, 25.02.2024, Ziua Pontonierilor a fost sărbătorită și în municipiul Turnu Măgurele, care în perioada 1955-2003 a fost garnizoana Regimentul 2 Pontonieri „Eftimie Croitoru”.

Sărbătorirea celor 158 de ani de la înființarea primei companii de pontonieri în Armata Română a avut loc la ,,Poarta Pontonierilor”, lucrare de artă vizuală simbol, ridicată lângă locul unde a fost cazarma R. 2 Po.  După o scurtă alocuțiune a col.rtr. Bâzdoacă Marian despre importanța evenimentului sărbătorit a fost săvârșit serviciul religios pentru pomenirea eroilor pontonieri, oficiat de către un sobor de preoți condus de către părintele protopop Cristian Ioana.

În continuare s-a depus o coroană de flori din partea cadrelor militare care au activat în Regimentul 2 Pontonieri și s-a realizat poza de grup.

La activitate a participat un număr mare de cadre militare în rezervă și retragere din municipiul Turnu Măgurele împreună cu membri de familie precum și alți cetățeni ai municipiului, prieteni ai geniștilor pontonieri.

Din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu (ACMRRAGe) la această activitate au participat col.rtr. Bâzdoacă Marian, col.r. Antonescu Valentin (secretarul ACMRRAGe) și col.rtr. Drideanu Ion, iar din partea autorităților locale a participat ing. Cristea Florentin, viceprimarul municipiului Turnu Măgurele.

Reuniunea aniversară s-a încheiat cu o agapă camaraderească la un restaurant  din zona centrală a orașului.

La organizarea activității, o contribuție hotărâtoare au avut-o col.rtr. Bâzdoacă Marian și plt.adj.r. Pepici Lucrețiu care au acționat cu perseverență pentru asigurarea  participării unui număr cât mai mare de cadre militare în rezervă și retragere și desfășurarea în condiții optime.