SĂRBĂTORIREA A 158 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA BATALIONULUI 72 GENIU „General Constantin Savu”

Vineri, 23.02.2024 a avut loc festivitatea de sărbătorire a zilei Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, care la 25 februarie  împlinește 158 de ani de la înființare. Totodată, ca în fiecare an, s-a sărbătorit și Ziua Pontonierilor.

Ceremonialul militar și religios s-a desfășurat în cazarma acestuia din Brăila, în prezența colonelului Călin Sorin, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Au participat ca invitați  cadre militare în activitate și în rezervă, comandanți ai unităților militare din garnizoană și foști comandanți ai batalionului (gl.br.r. Ionescu Vasile, col.r. Gheorghe Adrian, col.r. Dubină Florin).

Din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu (ACMRRAGe) la această activitate au participat col.rtr. Mocan Ioan, președintele Asociației și gl.bg.dr.r. Soare Gheorghe, președintele Filialei Brăila a ACMRRAGe.

Ceremonialul a început cu săvârșirea serviciului religios și a continuat cu alocuțiunea înlocuitorului comandantului Batalionului 72 Geniu, lt.col. Tănase Ștefan, care a prezentat pe scurt istoricul unității și rezultatele obținute de aceasta de-a lungul timpului. A continuat apoi cu mesajele prezentate de către colonelul Călin Sorin, comandantul Brigăzii 10 Geniu și col.rtr. Mocan Ioan, președintele ACMRRAGe.

Cu acest prilej, din partea Consiliului Director Central al ACMRRAGe,  col.rtr. Mocan Ioan a oferit Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” o diplomă de excelență, în semn de înaltă apreciere a rezultatelor obținute în procesul de instruire și pentru contribuția adusă la promovarea prestigiului Armei Geniu în mediul militar și societatea civilă. Diploma a fost înmânată înlocuitorului comandantului Batalionului 72 Geniu, lt.col. Tănase Ștefan.

Unui mare număr de militari le-au fost înmânate de către înlocuitorului comandantului Batalionului 72 Geniu, distincți militare și diplome de excelență.

În încheierea activității s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Pontonieri din Războiul de Independență, Bustul Eroului Pontonier Eftimie Croitoru  și Bustul Generalului de brigadă Constantin Savu.

Ceremonialul militar și religios s-a încheiat cu defilarea unității.