PARTICIPAREA LA ACTIVITĂȚILE DEDICATE ZILEI EROILOR

Joi, 13 iunie 2024, col.rtr. Mocan Ioan a reprezentat Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arma Geniu ”General Constantin N. Hârjeu” la ceremonialul militar și religios organizat de Ministerul Apărării Naționale în memoria eroilor neamului românesc la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul”Carol I” din București.

La activitate au participat Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, generalul Vlad Gheorghiță, șeful Statului Major al Apărării, generalul Oprișor Ion, consilier prezidențial, reprezentanți ai Camerei Deputaților, Guvernului României, Bisericii Ortodoxe Române, Corpului Diplomatic acreditat la București, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Asociației Naționale a Veteranilor de Război,  Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”  și ai unor asociații ale cadrelor militare în rezervă și retragere.

Activitatea a început cu un moment de reculegere în memoria eroilor neamului, urmat de intonarea Imnului Național al României. A continuat cu  slujba de pomenire pentru eroii români care s-au jertfit pentru popor, credință și țară, săvârșită de către părintele Sorin-Ștefan Pitic, inspector general și șef al Secției de Asistență Religioasă din M.Ap.N., împreună cu un sobor de preoți militari.

După prezentarea unor alocuțiuni, reprezentanți ai autorităților centrale,  conducerii M.Ap.N., Statului Major al Apărării și veteranilor de război au rostit numele unor eroi români căzuți la datorie în războiul de independență, războaiele balcanice, primul război și al doilea război mondial, precum și în teatrele de operații în care Armata Română a fost prezentă după anul 1990.

La final au fost depuse coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut și a avut loc defilarea gărzii de onoare a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.