MESAJUL A.C.M.R.R.A.G. CU PRILEJUL ANIVERSĂRII A 115 ANI DE ATESTARE ISTORICĂ DE CĂTRE BATALIONUL 3 GENIU ,,GENERAL CONSTANTIN POENARU” BUZĂU

Aniversarea de către Batalionul 3 Geniu, la 01.04.2023, a 115 ani de atestare istorică  reprezintă pentru membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arma Geniu ,,General Constantin N. Hârjeu” un moment de satisfacție cu multiple semnificații și constituie un nou prilej de a ne exprima, cu mândrie camaraderească, recunoștința față de personalul batalionului pentru preocuparea constantă de a menține vie flacără tradițiilor istorice și spiritul definitoriu al unei arme de bază din compunerea Armatei României, Arma Geniu.

Dragi camarazi  din Batalionul 3 Geniu!

Preluând în urmă cu cinci ani trecutul și tradițiile istorice ale Batalionul 3 Pionieri constituit la 01.04.1908 în orașul Focșani și ale unităților ce i-au urmat cronologic sub alte denumiri și dislocări teritoriale – B. 3 Pi., R. 3 Pi., R. 5 Pi., R. 159 Pi., R. 3 Ge. – ați dobândit o vechime existențială demnă de admirat și în consecință v-ați asumat o datorie de onoare față de înaintași de a purta cu cinste ștafeta tradiției ce va fost încredințată, de a o înnobila și preda cu mândrie generațiilor viitoare.

De-a lungul celor 115  ani de istorie și tradiții neîntrerupte, soldații, gradații, subofițerii și ofițerii care au încadrat unitatea, și-au probat înaltele virtuți ostășești și tehnico-inginerești pe câmpurile de luptă ale războaielor balcanice 1912-1913 și ale celor două conflagrații mondiale, pe terenurile și-n poligoanele de instrucție, pe șantierele reconstrucției și construcției naționale, în misiunile internaționale în teatrele de operații în sprijinul păcii sau cele de intervenție în situații de urgență civilă în sprijinul autorităților locale.

Fiți mândri de minunatul dumneavoastră tezaur istoric!

Fiind o zi de sărbătoare cu un pronunțat caracter de ,,remember” consider că este de datoria noastră a tuturor geniștilor prezenți la această festivitate, activi și din rezervă, să ne îndreptăm cu evlavie și recunoștință  gândurile și către înaintași, să-i omagiem și să-i cinstim așa cum se cuvine pe toți cei ce s-au jertfit pentru libertatea, întregirea și unitatea neamului românesc ori prin fapte semnificative și puterea cuvântului au asigurat suportul real al propășirii, gloriei și renumelui Armei Geniu.

Stimați camarazi!

Cu prilejul sărbătoririi a 115 ani de la înfiinţarea batalionului, în numele geniștilor din rezervă și retragere ai asociației noastre, vă prezint un emoționant onor camaraderesc, vă felicit pentru realizările dumneavoastră, vă urez multă putere de muncă, noi şi însemnate succese profesionale în activităţile viitoare, sănătate şi bucurii.

 

La mulți ani!

Președintele

Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere

din Arma Geniu ,,General Constantin N. Hârjeu”

Colonel (rtr.)  Ioan Mocan