Mai 2016 Braila

Sărbătorirea Zilei Geniului, 31 mai 2016

În garnizoana Brăila, sărbătorirea Zilei Geniului, a debutat cu o activitate, organizată de Filiala Brăila a A.C.M.R.R.A.Ge. ”General CONSTANTIN N. HÂRJEU”, cu sprijinul nemijlocit al Brigăzii 10 Geniu ”DUNĂREA de JOS”, dedicată Zilei Rezervistului Genist. La activitate au participat 95 de persoane, cadre militare active, în rezervă și retragere din arma geniu și alte arme, împreună cu familiile. Au onorat invitația, cadre din garnizoanele Dorohoi, Câmpulung Moldovenesc, Bacău, Roman, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Galați, Brăila și, bineînțeles, București.

Activitatea a început de vineri, 13 mai, la Căminul Militar Brăila, cu primirea invitaților din celelalte garnizoane, o cină împreună cu președintele filialei Brăila a A.C.M.R.R.A.Ge., gl.bg. (rz) dr. Mihai TOFAN, vicepreședintele filialei, col.(r) Nicolae SIMION și un membru al Biroului Executiv, col.(r) Ioan POPOVICI.

Ziua de 14 mai a început cu o vizită pe nava prezidențială MUREȘUL, navă reprezentativă a Marinei Militare (foto 1). Pe parcursul vizitei s-au prezentat participanților principalele caracteristici ale navei, elemente din istoria navei și, bineînțeles, o vizitare a navei, până la comanda navei. Pe parcursul vizitei am fost însoțiți de comandantul Flotilei de Dunăre, comandor Cornel ROGOZAN.

Și ar fi fost nefiresc să nu facem și o plimbare pe Dunăre cu vaporul. Nava a fost LACU SĂRAT și a fost o adevărată trecere în revistă a frumuseților Dunării și a municipiului Brăila, văzute dinspre fluviu. La îmbarcare oaspeții au fost întâmpinați de organizatorii activității (foto 2-4).

A urmat o plimbare pe Faleza Dunării, până la ”Scoică”, unde se desfășura un festival de dans pentru copii și pe platoul din fața Primăriei Brăila, cu o mică oprire la fântânile Brăilei (foto 5-7).

Activitatea s-a încheiat la Vărsătura unde a avut loc un prânz câmpenesc și multă bună dispoziție (foto 8-10).

În perioada următoare personalul filialei Brăila va participa la celelalte activități organizate de Brigada  10 Geniu ”DUNĂREA de JOS” și Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu ”General CONSTANTIN N. HÂRJEU”:

  • participarea la Adunarea Generală a C.M.R.R.A.Ge. ”General CONSTANTIN N. HÂRJEU”, pe 20 mai, în garnizoana București;
  • participarea la activitățile organizate la Horia și Valea Ursului, lângă Roman, pe 28 mai, la locul de origine al primului comandant al primului Batalion de Geniu, căpitan inginer Panait DONICI;
  • participarea la activitățile organizate de Brigada 10 Geniu ”DUNĂREA de JOS”, pe 31 Mai, de Ziua Geniului, filiala dezvelind o placă închinată Regimentului de Pontonieri, care și-a desfășurat activitatea în cazarma de pe Calea Călărașilor, până în 2002.

IMG_5184 IMG_5209 IMG_5217 IMG_5400 IMG_5442 IMG_5446 IMG_5447 IMG_5523 IMG_5524 IMG_5525