Ianuarie 2016

ANUNȚURI

 1.  În panoplia evenimentelor care au marcat evoluția structurală și tradițiile Armei Geniu o semnificație memorabilă o are ziua de 25 Februarie, dată la care în urmă cu 150 ani a fost constituită prima structură de pontonieri din Armata României.

În context, în ziua de 19 Februarie 2016, potrivit programului consacrat comemorării acestui eveniment aniversar, stabilit de către Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Arma Geniu în colaborare cu Statul Major al Forțelor Terestre, în garnizoana București se vor desfășura următoarele activități:

– simpozion cu tema ,,Trupele de Pontonieri – 150 ani de glorie și jertfe”;

– donarea de către A.C.M.R.R.A.Ge., pentru sala Tradițiilor a S.M.F.T., a Drapelului de Luptă al primului Batalionului de Pontonieri înființat în anul 1908, reconfigurat la scară redusă;

– acordarea de distincții onorifice unor membri ai Asociației care au îndeplinit funcții de conducere / au activat în fostele unități de pontonieri;

– desfășurarea unui ceremonial militar pentru depunere coroane de flori la statuia Pontonierului / Monumentul Eroilor din Arma Geniu;

– slujbă religioasă pentru omagierea înaintașilor pontonieri, la Biserica Sf. Gheorghe a S.M.F.T.

În perioada premergătoare se vor publica articole omagiale în Observatorul Militar și Revista Trupelor de Uscat.

Activități similare se vor desfășura și în garnizoanele Brăila și Alba Iulia.

 

 1. LA 21 MAI 2016, ASOCIAŢIA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE DIN ARMA GENIU ,,CONSTANTIN N. HÂRJEU“ VA ÎMLINI 40 ANI DE EXISTENȚĂ ȘI ACTIVITATE CONTINUA.

Pentru comemorarea acestui eveniment, în ședința din data de 25.01.2016, Consiliul Director Central și-a stabilit următoarele măsuri prioritare:

 •  Desfășurarea Adunării Generale Omagiale, în ziua de 20 Mai 2016, în sala de Festivități a Statului Major al Forțelor Terestre; programul de desfășurare a acestui eveniment aniversar va fi finalizat și adus la cunoștința celor interesați până la sfârșitul lunii aprilie a.c.
 • Realizarea machetelor și confecționarea / editarea unor materiale promoționale: pliante privind istoricul Asociației, insigna aniversară, invitații, diplome, brevete, etc.
 • Invitarea la Adunare a șefilor structurilor militare active centrale și asociative reprezentative, ai actualelor unități de geniu, precum și a urmașilor unor membri fondatori ai Asociației.
 • Finalizarea documentației și editarea Jurnalului Istoric al Asociaţiei de la înfiinţare (1976) până în prezent.
 • Finalizarea documentației și editarea Anuarului Statistic al absolventilor Școlii Militare de Geniu, Academiei Militare Generale și Academiei Tehnice Militare.
 • Efectuarea demersurilor ierarhice pentru înaintarea în gradul următor și conferirea unor distincții simbolice membrilor Asociației.
 • Mediatizarea Evenimentului Aniversar în mass-media militară și civilă, precum și în pagina de Internet a Asociației.
 • Organizarea unor expoziții cu realizări ale membrilor Asociației:

– expoziție fotografică cu aspecte din activitatea Asociației;

– expoziție filatelică;

– expoziție de grafică (la Brăila);

 • Realizarea de fotografii cu membrii Asociației, în plen și pe promoții.
 • Prezentarea de către Ansamblul Doina al Armatei a unui program artistic adecvat evenimentului

aniversar.

 • Organizarea unei mese camaraderești festive la Hotelul Militar Haiducul.

 

Pot fi luate în considerare și alte propuneri adecvate acestui eveniment!