EVENIMENT SOLEMN LA CENTRUL 70 GENIU „GENERAL-MAIOR GHEORGHE TEODORESCU”

Luni, 01.03.2024, primăvara a deputat la Centrul 70 Geniu „General-maior Gheorghe Teodorescu” printr-o activitate de o deosebită importanță în viaţa şi cariera oricărui militar, depunerea jurământului militar de către cursanţii care urmează programul de formare iniţiala a soldaţilor profesionişti, care ulterior vor fi încadrați la unele unități militare aparținând Forțelor Aeriene Române.

După 4 săptămâni de instrucţie în cadrul modulului de instruire individuală, aceştia au depus jurământul de credinţă în prezenţa locţiitorului pentru resurse al şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, ai comandanţilor unităţilor militare pentru care au optat şi în prezenţa familiilor şi persoanelor dragi lor.

Din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu (ACMRRAGe) la această activitate au participat col.rtr. Mocan Ioan, președintele ACMRRAGe și col.rtr. Gargaz Marian. În alocuțiunea sa, președintele ACMRRAGe a prezentat importanța și semnificația evenimentului pentru fiecare militar și a adresat felicitări celor care au depus jurământul militar.

Din cadrul ceremoniei, nu a lipsit elementul surpriză, o cerere în căsătorie din partea unui cursant, în prezența câtorva sute de martori. Solicitarea cursantului a primit bineînţeles, ca răspuns, un „DA” hotărât.

Ceremonialul militar și religios s-a încheiat cu defilarea unității, urmată de vizitarea de către invitați a cazărmii și a unei expoziții de tehnică militară.