Decembrie 2017 – Ziua Națională a României

Mesajul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu ,,General Constantin N. Hârjeu” cu prilejul Zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României

Ziua de 1 Decembrie este Ziua Națională a României, zi în care, în anul 1918 a fost desăvârșit idealul de secole al poporului român – unirea tuturor provinciilor românești într-un stat național unitar și independent.

Incontestabil, Marea Unire reprezintă actul de naștere al României de azi. La 1 Decembrie 1918 românii de pretutindeni au dovedit că sunt capabili să-și făurească propriul destin, iar această zi solemnă are menirea de a ne reuni sub tricolor pe toți cei care iubesc cu adevărat țara în care ne-am născut și pentru care înaintașii noștri s-au jertfit.

Ziua Marii Uniri reprezintă și pentru membrii Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu un eveniment de vibrantă însuflețire patriotică, prilej de a ne exprima cu mare bucurie sentimentul mândriei de a fi români și dorința fierbinte de a fi uniți.

Fiind cel mai important eveniment al istoriei noastre milenare în care celebrăm trecutul, avem datoria să aprindem și noi candela recunoștinței pentru eroii neamului, să-i omagiem așa cum se cuvine și pe înaintașii geniști care s-au jertfit pentru înfăptuirea și salvgardarea idealului Marii Uniri, iar mai mult ca oricând să privim cu încredere și optimism spre viitor.

În această zi specială, animați de cele mai curate gânduri, adresăm tuturor veteranilor de război, camarazilor activi, precum și celor în rezervă și în retragere, cordiale urări de bine și sănătate alături de cei dragi și succes deplin în finalizarea demersurilor și proiectelor profesionale și familiale asumate.

La mulți ani dragi camarazi, oriunde v-ați afla!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Biroul Executiv Central al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu ,,General Constantin N. Hârjeu”