Decembrie 2015

10 Decembrie, la complexul Militar Haiducului s-a desfășurat întâlnirea camaraderească la sfârșit de an. Au participat 52 membri ai Asociației și 4 invitați. Cu acest prilej a fost prezentată și macheta Drapelului de Luptă al Batalionului de Pontonieri, unitate corp aparte, înmânat de Regele Carol I, la 10 mai 1908, comandantului acestuia lt.col. Tr. Robescu.

În forma originală, Drapelul de Luptă menționat, se păstrează în Muzeul Militar Național având o avansată stare de degradare. Macheta a fost realizată de către ing. Robert Gargaz, pe baza elementelor heraldice furnizate de col.(rz.) Marian Gargaz, cu sprijinul col.(rz.) ing. Răduj Vasile, urmând a se confecționa la scară normală redusă și a se dona de către Asociație Batalionului 72 Geniu (Pontonieri) Brăila, la 25 Februarie 2016, cu prilejul aniversării a 150 ani de existență a actualelor unități de geniu, Muzeului Militar Național și Serviciului Istoric al Armatei.

 p511CRĂCIUN FERICIT!

 VĂ DORIM TOTODATĂ, UN AN NOU CU PACE ȘI SPERANȚE DE MAI BINE, LINIȘTE SUFLETEASCĂ, SĂNĂTATE ȘI BUCURII ALĂTURI DE FAMILIE ȘI CEI DRAGI.

 LA MULȚI ANI!

 CONSILIUL DIRECTOR CENTRAL AL ASOCIAŢIEI CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE DIN ARMA GENIU ,,GL. CONSTANTIN N. HÂRJEU”