COMEMORAREA MILITARILOR BATALIONULUI 96 GENIU „CETATEA BUCUREȘTI” 1997 – 2023

În data de 08.12.2023 în cazarma Batalionul 96 Geniu „Cetatea București” din București a avut loc ceremonialul de comemorare a militarilor care au făcut parte din această unitate. Cu acest prilej a fost dezvelită placa comemorativă și monumentul dedicat militarilor din batalion care au trecut în neființă.

Activitatea s-a desfășurat în prezența locțiitorului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, col. Gimiga Silviu.

La ceremonie au participat, alături de personalul unității, cadre militare în activitate și în rezervă care au activat în batalion sau i-au cunoscut pe cei comemorați, precum și membrii de familie ai unora din cei comemorați. Printre invitați s-au aflat gl.lt.r. Tomescu Cătălin, gl.bg.r. Ionescu Vasile, col.r. Obreja Florin și col.rtr. Hodorogea Mihai.

            Din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu „General Constantin N. Hârjeu” la această activitate au participat col.rtr. Mocan Ioan, președintele Asociației, gl.lt.r. Ioniță Ariton, col.rtr. Gargaz Marian, col.rtr. Iloiu Adrian și lt.col.r. Praporgescu Claudiu.

În cuvântul de deschidere, comandantul B. 96 Ge., lt.col. Șerban Dănuț-Adrian, a prezentat semnificația morală a activității și a monumentului realizat. Au mai luat cuvântul col.rtr. Gargaz Marian și plt.adj.pr.rtr. Bujor Viorel, vicepreședinte al A.N.V.V.D.

Ceremonialul a continuat cu apelul solemn, urmat de dezvelirea monumentului și sfințirea acestuia de către un sobor de preoți.

În continuare, comandantul B. 96 Ge., lt.col. Șerban Dănuț-Adrian a înmânat drapelele de identificare ale companiilor, comandanților acestora.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea unității.

Cu acest prilej invitații au vizitat  Sala de tradiții militare a B. 96 Ge., realizată  cu sprijinul asociației noastre.