COMEMORAREA MAIORULUI ING. PANAIT DONICI – VALEA URSULUI –

COMEMORAREA MAIORULUI ING. PANAIT DONICI,

ÎNTEMEIETORUL ARMEI GENIU ÎN ARMATA ROMÂNĂ,

ÎN COMUNA VALEA URSULUI, JUDEȚUL NEAMȚ

 

28.05.2022. În comuna Valea Ursului, județul Neamț, la mormântul maiorului ing. Panait Donici, situat lângă biserica din localitate, s-a desfășurat după o întrerupere de doi ani din cauza pandemiei de Covid 19, ediția a VI-a a Memorialului maior ing. Panait Donici”, în prezența unui  număr însemnat de locuitori ai comunei, reprezentanți ai administrației locale în frunte cu primarul comunei, Viorel Smeria și un număr important de invitați. Printre invitați s-au numărat col. Puluc Silviu, locțiitorul comandantului Bazei 3 Logistice Roman (ofițer genist), col.r. Moglan Paul, ofițer genist din Roman și plt.adj.pr. Mocanu Stelică, din comandamentul Bg. 10 Geniu “Dunărea de Jos” Brăila.

Din partea A.C.M.R.R.A.Ge. au participat: col.r. Mocan Ioan, col.r Antonescu Valentin, lt.col.r. Praporgescu Claudiu, gl.bg.dr.r. Soare Gheorghe, col.r. Simion Nicolae, col.r. Popovici Ioan și plt.adj.pr.r. Bugan Gheorghe.

Începând cu anul 2015, din inițiativa Asociației noastre, această activitate se desfășoară anual în preajma sărbătoririi Zilei Armei Geniu, fiind organizată în colaborare de către A.C.M.R.R.A.Ge., Primăria și Consiliul local din comuna Valea Ursului.

Activitatea de comemorare a debutat în interiorul bisericii, cu o slujbă de pomenire săvârșită de preotul paroh Palcău Bogdan împreună cu alți șase preoți.

După slujbă au ținut scurte alocuțiuni primarul comunei, Viorel Smeria, președintele A.C.M.R.R.A.Ge., col.r. Mocan Ioan și preotul paroh Palcău Bogdan.

În continuare, primarul comunei, Viorel Smeria și președintele A.C.M.R.R.A.Ge., col.r. Mocan Ioan au înmânat diplome de onoare participanților la activitate.

Activitatea a continuat cu depunerea de coroane de flori la mormântul maiorului ing. Panait Donici. S-au depus coroane de flori din partea:

– primăriei și consiliului local al comunei Valea Ursului;

– Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu;

– Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.