COMEMORAREA GENERALULUI DE BRIGADĂ (GE.) CULDA LUCIAN (1940-2020)

În data de 04.10.2023 la Batalionul 96 Geniu „Cetatea București” din București a avut loc  comemorarea celui care a fost generalul de brigadă (Ge.) prof.univ.dr. Culda Lucian.

            Din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu „General Constantin N. Hârjeu” la această activitate au participat col.rtr. Mocan Ioan, președintele Asociației, col.rtr. Gargaz Marian și gl.bg.rtr. Ciornei Vasile. Printre invitați s-au aflat și col.rtr. Hodorogea Mihai, precum și lt.col. Grandel Claudiu-Andrei, comandantul B. 313 Cercetare în Adâncime „Burebista”.

Activitatea a fost organizată de către comandantul B. 96 Ge., lt.col. Șerban Dănuț-Adrian în colaborare cu col.rtr. Hodorogea Mihai, amândoi foști studenți ai celui comemorat.

Personalitatea complexă a gl.bg.prof.univ.dr. Culda Lucian a fost prezentată de către moderatorul activității, lt.col. Șerban Dănuț-Adrian. Apoi, cei prezenți au rememorat aspecte din viața, activitatea militară și științifică a gl.bg. Culda sau momente când activitatea lor s-a intersectat cu a acestuia.

Cu acest prilej în Sala de tradiții militare a B. 96 Ge. a fost inaugurat sectorul dedicat gl.bg.prof.univ.dr. Culda Lucian, unde sunt expuse într-un mod foarte sugestiv și cărțile publicate de acesta în decursul vieții.