ANIVERSAREA A 25 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA BATALIONULUI 96 GENIU „CETATEA BUCUREȘTI”

Joi, 28.07.2022 a avut loc festivitatea de sărbătorire a zilei   Batalionului 96 Geniu „Cetatea București”, care la 1 august 2022  împlinește 25 de ani de la înființare. Ceremonialul militar s-a desfășurat în cazarma acestuia din București, în prezența colonelului Călin Sorin, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” și a unui număr important de invitați, cadre militare în activitate și în rezervă.

Din partea Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Arma Geniu la această activitate au participat: col.rtr. Mocan Ioan, președintele Asociației, gl.bg.rtr. Teodorescu Constantin, col.rtr. Gargaz Marian, col.r. Gheorghe Anghel (fost comandant al unității), col.r. Iloiu Adrian  (fost comandant al unității), lt.col.r. Praporgescu Claudiu.

Cu acest prilej, col.rtr. Mocan Ioan, președintele Asociației a donat pentru Sala de tradiții a unității, drapelul de luptă (format redus) al Regimentului 198 Pionieri, model Republica Populară Română, reconstituit potrivit originalului existent în Muzeul Militar Național. Drapelul a fost înmânat comandantului Batalionului 96 Geniu, mr. Șerban Dănuț-Adrian.

În cadrul activității a luat cuvântul și col.rtr. Gargaz Marian, care în alocuțiunea sa a prezentat principalele repere ale istoriei batalionului și misiunile la care a participat acesta. Totodată a evidențiat colaborarea fructuoasă pe care a avut-o cu unitatea pentru realizarea Sălii de tradiții militare a B. 96 Ge.