Activități Octombrie 2017

06 Octombrie – În contextul desfășurării la București a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO, din inițiativa Federației Militarilor din România, Forumul Structurilor Asociative ale Militarilor în Rezervă și în Retragere, printre care și A.C.M.R.R.A.Ge., a organizat o acțiune amplă de protest denumită MARȘUL TĂCERII – MARSUL DEMNITĂȚII.

Acțiunea de protest a vizat informarea reprezentanților Adunării Parlamentare NATO cu unele aspecte privind situația reală a Armatei României, în general și degradarea continuă a statutului militarului în activitate, în rezervă și în retragere din societatea românească, în special.

Aceasta s-a desfășurat în condiții pașnice și a inclus:

  • adunări publice și depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Arma Geniu (Piața Leul – Cotroceni) și Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații (Palatul Copiilor);
  • deplasarea prin marș a participanților de la cele 2 monumente și reunirea acestora la Universitatea Națională de Apărare, adunare publică și depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei;
  • depunerea în numele participanților, a unui Mesaj-Apel la Palatul Cotroceni și la Palatul Parlamentului.

La activitățile menționate, A.C.M.R.R.A.Ge. a fost reprezentată de către următorii membri: Belniceanu Petrică, Bolozan Mircea, Botezatu Neculai, Brumă Mihai, Ciobanu Ilie, Ciortan Nicolae, Ciobanu Ilie, Ciortan Nicolae, Cojocaru Stelian, Drăghicescu Petru, Florea Ion, Gargaz Marian, Georgescu Corneliu, Iorga Maximilian, Iuraș Ion, Julea Cornel, Luca Ioan, Mocan Ioan, Mocleașă Marius, Necula Florea, Nicolici Ștefan, Nistor Silviu, Patrichi Emil, Pastia Petre, Piersecă Constantin, Stanciu Dumitru, Stamate Ionel, Trușcă Adrian.

Adunarea publică din Piața Leul a fost deschisă de către dl.gl.bg.rtr. Gropan Nicolae – Președintele Federației Militarilor din România și Președinte în exercițiu al Forumului Structurilor Asociative ale Militarilor în Rezervă și în Retragere din România, iar col.rtr. Gargaz Marian a prezentat datele de referință cu privire la semnificația, componentele constructive și festivitatea de inaugurare a Monumentul Eroilor din Arma Geniu.

Mesajul – Apel, a fost înaintat prin delegația condusă de domnul gl.bg.rtr. Gropan Nicolae, potrivit uzanțelor în vigoare, către:

  • domnul Klaus Werner Iohaniss, Președintele României, Președinte al Consiliului Suprem de Apărare al Țării și Comandant al Forțelor Armate;
  • domnul Paolo Alli, Președintele Adunării Parlamentare a NATO;
  • domnul David Hobbs, Secretarul General al Adunării Parlamentare a NATO;
  • domnul Vergil Chițac, șeful Delegației României la Adunarea Parlamentară a NATO.