Activități Februarie 2017

24 Februarie, la Batalionul 72 Geniu ,,General Constantin Savu din garnizoana Brăila, unitate reprezentativă a Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a fost sărbătorită Ziua Pontonierilor.

La această activitate, alături de membrii Filialei Brăila ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arma Geniu, au participat și următorii membri din garnizoana București: col.rz. Bâzdoacă Marin, col.rtr. Iordache Gheorghe și col. Szabo Ladislau.

Ceremonialul dedicat acestui eveniment sărbătoresc a cuprins următoarele activități:

  •   serviciul religios pentru pomenirea eroilor pontonieri și omagierea acestora prin depunerea de flori la Monumentul Eroilor Pontonieri din Războiul de Independență și Monumentul Eroului Pontonier ,, Eftimie Croitoru, aflate în incinta cazărmii;
  •    alocuțiuni evocative din partea oficialităților și a reprezentantului Filialei Brăila a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arma Geniu;
  •    prezentarea noului comandant al batalionului – lt.col. Gheorghe Adrian și festivitatea de predare-primire a comenzii unității;
  •    onorul și defilarea subunităților; masă camaraderească în zona Vărsătura.

 

24-25 Februarie, la invitația d-lui ing. Ioan Paul Mărginean – președintele Asociației ,,Țara Iancului – iubirea mea”, col.rtr. Zaharcu Steluța, col. Julea Cornel împreună cu d-nele Vlădulescu Lucica și Șerban Steluța au reprezentat Asociația noastră la cea de-a X-a ediție a Festivalului Cultural-patriotic ,,Țara Crăișorului”, cu tema ,,Eroii, martirii, luptătorii neamului daco-românesc și revendicările lor și a urmașilor pentru drepturi, dreptate și demnitate”.

Tradiționalul eveniment s-a desfășurat în loc. Albac, la împlinirea a 232 de ani de la martiriul Eroilor Martiri ai Neamului – Horea, Cloșca și Crișan, după următorul program:

în ziua de 24 februarie:

  • simpozion local, cu tema: ,,Revoluția de la 1784, condusă de Horea, Cloșca, Crișan și cei 107 conducători locali, în contextul revendicărilor de veacuri ale românilor”.

în ziua de 25 februarie:

  • simpozion național, cu tema: ,,Revendicări pentru prezent și viitor ale românilor în general și ale românilor ardeleni în special”.
  • ceremonial comemorativ la Grupul Statuar ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Piața publică a loc. Albac: slujba de pomenire și omagierea a eroilor martiri, depunere de coroane și jerbe de flori, înmânarea unor distincții onorifice;
  • program artistic susținut de tulnicăresele Casei de Cultură ,,Avram Iancu” Câmpeni, elevi din Apuseni și de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

În numele Asociației a fost depusă o coroană de flori la grupul statuar al eroilor martiri, iar organizatorii evenimentului au oferit o Diplomă de Recunoștință d-nei col.rtr. Zaharcu Steluța și o Diplomă de Excelență Asociației noastre.

 28 Februarie, la Cercul Militar Național s-a desfășurat spectacolul de muzică ușoară și folclorică ,,Cântec de primăvară” susținut de soliștii Ansamblului Artistic al Armatei, cu prilejul sărbătoririi Mărțișorului și a Zilei de 8 Martie.

Din partea Asociației au participat d-nii colonei Patrichi Emil, Cimpoieru Ion, Constantinescu Nicolae, Covaci Constantin, Piersecă Constantin, Ungureanu Mihai, Antonache Alexandru împreună cu soțiile și doamnele Zaharcu Steluța, Macarie Olga, Druțu Alecsandra, Dumitriu Laurenția, Șerban Steluța, Sfrijan Doina, Taban Dorica, Vlădulescu Lucia, Salan Marilena și Drăguloiu Maria.