Acțiune comemorativă pe Transfăgărășan

În ziua de 29 iulie 2023, din inițiativa Filialei Județeane Alba „Gemina” a  Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza”, în Sectorul de Nord al Drumului Transfăgărășan, a fost ridicată o placă comemorativă în memoria militarilor geniști care au dat suprema jertfă pentru construcția acestui măreț obiectiv.

Drumul Transfăgărășan – obiectiv de importanță strategică, cu lungimea de 97 km a fost construit în epoca socialistă, în perioada 1970-1974. Sectorul menționat, dispus pe teritoriul jud. Sibiu, între tunelul rutier Capra-Bâlea și Cârțișoara a fost realizat de către Detașamentul de Geniu ,,Transfăgărășan Nord” constituit de către Regimentul 52 Geniu Alba-Iulia;

Lăudabila inițiativă se înscrie întru amplu program de manifestări dedicate aniversării, în cursul anului viitor, a 50 de ani de la darea în folosință a fascinantei ,,magistrale a înălțimilor”, și a fost finalizată prin implicarea nemijlocită a președintelui Filialei – col.rtr. Panduru Nicolae și a inimoșilor geniști, col.rtr. Neamțu Ovidiu, col.rtr. Bolea Ioan și plt.adj.rtr. Vince Deszo.

Felicitări!