COMEMORARE LA MAUSOLEUL EROILOR DIN MĂRĂȘEȘTI

În anul în care se împlinesc 165 de ani de la înființarea Armei Geniu, joi, 24.05.2026, la Mausoleul Eroilor din Mărășești au fost comemorați doi reprezentanți de seamă ai Armei Geniu, mareșalul Constantin Prezan și generalul de corp de armată Henri Cihoschi.

Cu acest prilej, președintele A.C.M.R.R.A.Ge., col.r. Mocan Ioan, a rememorat principalele repere din cariera și viața mareșalului Constantin Prezan, iar gl.bg.dr.r. Soare Gheorghe, președintele Filialei Brăila a A.C.M.R.R.A.Ge. a prezentat personalitatea generalului de corp de armată Henri Cihoschi.

În sunet de trompetă,  s-a depus câte o coroană de flori la busturile celor doi geniști, situate de o parte și de alta a aleei de acces către mausoleu.

La activitate au participat membrii ai asociației noastre din București și Brăila – col.r. Mocan Ioan, col.ing.r. Constantinescu Nicolae, col.ing.r. Olaru Gheorghe, gl.bg.r. Soare Gheorghe, gl.bg.r. Ionescu Vasile, gl.bg.r. Irina Oliviu, col.r. Simion Nicolae, col.r. Popovici Ioan, mr.r. Borcea Iulian și plt.maj. Mușat Mircea, plt.maj. Pisică George, plt. Oajdea Adrian, plt. Uzuneanu Alexandru din comandamentul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, Brăila.